Storm, musical slash liedcyclus in wording

Willem van Oranje, Michiel de Ruyter en J.P. Coen: de beeltenissen van deze historische figuren staan in het nationaal geheugen gegrift. Maar welke helden zijn er niet op een voetstuk gezet? Wie heeft de geschiedenis geschreven en wie zijn daarin uitgewist?

Daarover bedacht ik Storm. Deze liedcyclus over vergeten historische vrouwen uit de geschiedenis van Nederland, inclusief de voormalige koloniën, draait om de vraag: is het tijd voor een nieuwe beeldenstorm? In een opeenvolging van wervelende muzikale scènes maken we kennis met mensen die de geschiedenisboeken zijn ontglipt, om jou tenslotte voor de keuze te plaatsen: wie wil jij op een voetstuk zetten?

Stichting NANOEK produceerde op 27 augustus 2021 een eerste pitch van Storm op O. Festival for Opera. Music. Theatre. in Rotterdam. Die pitch werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad. Luister de pitch hier terug.

De credits van de pitch waren als volgt:

Concept, script en liedteksten: Sanne Thierens
Muziek: Charlotte Dommershausen
Coaching en regie: Anouk Beugels
Uitvoerenden: Charlotte Dommershausen, Iris Bakker, Shanna Slaap, Dide Vonk en Teddy Vermeer

Ik ben momenteel aan het onderzoeken hoe ik Storm verder kan ontwikkelen en wie mij daarbij kan helpen. Weet jij het? Ik hoor heel graag van je op mail@sannethierens.nl.

Advertentie