Agenda

Aankomende evenementen waarbij ik aanwezig zal zijn:

 


Eerdere evenementen:

11 oktober 2019: De Theaterpodcast
Theaterkrant.nl
Samen met podcastmeester Luc de Groen bezocht ik Anastasia. In De Theaterpodcast bespraken we deze musical van Stage Entertainment Nederland, die momenteel te zien is in het Circustheater. Je kan de aflevering beluisteren door in je podcastapp of op Spotify te zoeken op De Theaterpodcast, of je kan hem vinden via deze link.

26 – 29 juni 2019: Song, Stage & Screenconferentie
University of Leeds, Engeland
Op deze editie van de jaarlijke musicalconferentie presenteerde ik een paper over de overeenkomsten tussen John Kander en Fred Ebb’s Cabaret (1966) en Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink’s musical Foxtrot (1977), getiteld: “‘All Heads in the Sand’: Spectacle and Socio-Political Criticism in Foxtrot (1977), the Dutch Cabaret“.

8 april 2019: Lezing ‘Musical of mjoeziekul?’
De KaP, Hengelo
Als deel van een serie gaf ik een lezing over de musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Je kan wel stellen dat Schmidt een haat-liefdeverhouding had met de musical. Hoewel zij het genre, samen met Bannink, in Nederland op de kaart zette, noemde ze het gekscherend ‘mjoeziekul’ en sprak van ‘een verboden liefde’. In deze lezing wordt duidelijk hoe Schmidt, hoewel zij het musicalgenre regelmatig belachelijk maakte, samen met de collega’s uit haar creatief team als geen ander het spektakel van musical met een diepere boodschap wist te combineren, met als resultaat liedjes die tot op de dag van vandaag doorklinken.

13 maart 2019: mediaoptreden Na Het Nieuws
Naar aanleiding van de bijeenkomst van de Raad van Cultuur over musical was ik aanwezig bij Na Het Nieuws om te vertellen over musical in Nederland. Het item is hier terug te kijken (vanaf minuut 18:55).

8 maart 2019: Boekpresentatie, signeersessie en Q&A
De Salon, International Theatre Amsterdam (Stadsschouwburg)
Presentatie van De Nederlandse musical: Emancipatie van een fenomeen.

27 februari 2019: Boekpresentatie ‘De Nederlandse musical: Emancipatie van een fenomeen’
Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater
Boekpresentatie en gedachtenwisseling met de schrijvers van het musicalboek. Een inspirerende ontmoeting voor iedereen die bezig is met musical en die het genre een warm hart toedraagt!

29 oktober 2018: De Nieuws BV
Radio 1, Hilversum
Ik was te gast in de uitzending om te vertellen over mijn proefschrift over de musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Hier terug te zien en horen.

30 juni 2018: Musical Theatre Conference
Fontys Conservatorium, Tilburg
Op de eerste Musical Theatre Conference van het Fontys conservatorium gaf ik een lezing geven over de musical Madam (1981) van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Meer informatie.

21 juni 2018: Summer Concert Gijs Groenteman
Dutch Centre, Londen
Een avond over Harry Bannink waarop ik samen met Gijs Groenteman werd geïnterviewd. Engelstalig. Meer informatie.

3 juni 2018: Song, Stage and Screenconferentie
UCLA, Los Angeles, Verenigde Staten
Op de jaarlijkse musicalconferentie Song, Stage and Screen presenteerde ik mijn paper: “‘Viragos, Shrews, Vixens, Witches… Scary Hags!’: Representing Feminists in Madam (1981)”.

12 mei 2018: British Musical Theatre Research Institute Symposium
University of Winchester, Engeland
Samen met Millie Taylor organiseerde ik een symposium met als thema Creating New Work, met als doel het bijeen brengen van musicalmakers en academici.

22 juni 2017: Song, Stage and Screenconferentie
Guildford School of Acting, Guildford, Engeland
Bij deze editie van de musicalconferentie presenteerde ik mijn paper: “Creating a Dutch Blend: How Dutchness met Broadway in Annie M.G. Schmidt and Harry Bannink’s En Nu Naar Bed (1971)”.

30 juni 2016: ALCS-conferentie
University College Dublin, Ierland
Op deze conferentie van de Association for Low Countries Studies presenteerde ik mijn paper: “Narrating Change in Annie M.G. Schmidt and Harry Bannink’s Heerlijk Duurt Het Langst (1965)”.

21 mei 2016: British Musical Theatre Research Institute Symposium
University of Winchester, Engeland

Samen met Millie Taylor organiseerde ik het eerste symposium van het Britse Musical Theatre Research Institute.